Sök pressmeddelanden

Tänk att vi har ett stort välmående bestånd av älgar i Värmland. Tänk sedan att alla jägare som bor på västkusten och på ostkusten bestämmer sig för att åka dit och för att skjuta så många älgar som möjligt, och sedan lämna 40 % kvar döda i skogen. Tänk året efter, när det inte finns några älgar kvar i Värmland, så åker samma skara jägare till Dalarna för att skjuta alla älgar där, och efter det lämnade 40 % döda i skogen. Tänk slutligen att detta upprepas år efter år på olika platser i Sverige?!

Nej, det var ju inte sant, det var inte sant, det gällde ju torsken i Östersjön - och torskarna blev ju inte skjutna - de dog i trålarna. 

BalticSea2020 har skrivit en debattartikel om torskens situation i Östersjön. Artikeln publicerades i Dagens Nyheter idag och berättar om de mycket stora utmaningar som beståndet i vårt innanhav står inför, men vi ger också förslag på vad som måste göras om vi ska ha några torskar kvar. Vå måste agera nu.

Läs hela artikeln här.

Läs också Joakim Öhmans replik "Sluta skyll på yrkesfiskarna" här, samt BalticSea2020:s slutreplik ”Vi vill inte ha fiskeförbud i Östersjön”.