Sök pressmeddelanden

Nu finns studiematerialet till filmen Den andra vågen att ladda ner från vår hemsida. Den andra vågen, som handlar om miljögifter i Östersjön, är den tredje dokumentären i stiftelsens tioåriga medieprojekt The Baltic Sea Media Project. Studiematerialet är baserat på filmen Den andra vågen och ger exempel på olika sätt att hantera frågor som rör Östersjön.

Om studiematerialet
Materialet ger exempel på olika sätt att hantera frågor som rör Östersjön, med utgångspunkt från dokumentärfilmen Den andra vågen. Studiematerialet är uppdelat i tre olika avsnitt; uppgifter för förberedelser av filmen, uppgifter som man kan ha fokus på under tiden man ser filmen och i sista delen uppgifter som görs för att bearbeta innehållet i Den andra vågen. Alla uppgifter behöver inte göras ifall det blir brist på tid. Läraren kan välja att fokusera på uppgifter utifrån vilken klass den har. Studiematerialet riktar sig från cirka 12 år och uppåt.

Studiematerialet finnas att ladda ner i pdf här.

Studiematerialet finns också på projektets hemsida, www.saveourbalticsea.com. Lärarhandledning samt elevexemplar återföljs också med DVD-skivan för Den andra vågen, som kostnadsfritt finns att beställa via www.utbudet.se. Med DVD-boxen följer även de två tidigare filmerna i projektet, Alla torskar och Vårt grisiga hav, med tillhörande studiematerial. Studiematerialen finns både på svenska och på engelska.

Vi hoppas att ni ska se studiematerialet och filmen som ett bra verktyg för att öka förståelsen och kunskapen om Östersjöns utsatta situation. Skicka oss gärna kommentarer, frågor eller egna idéer som ni har fått i samband med materialet till: mail@ourbalticsea.com

Baltic Sea Media Project
Filmmakaren och frilansjournalisten Folke Rydén och fotografen Mattias Klum arbetar från 2007 och tio år framåt med Baltic Sea Media Project, en av de mest långsiktiga journalistiska film- och mediesatsningarna hittills i Sverige. På ett nyskapande, underhållande och informativt sätt ska 90 miljoner människor runt Östersjön bli medvetna om hoten och möjligheterna som innanhavet står inför. Den andra vågen är den tredje av totalt fem dokumentärer som kommer att skapas under projektet. Arbetet kommer att avslutas 2017 med en långfilm som skildrar Östersjön, dess invånare och natur, över en tioårsperiod. Mer information om projektet finns på: www.saveourbalticsea.com.

Den andra vågen hade premiär i Vetenskapens värld SVT 2, måndagen den 6 maj 2013.
Klicka här för att se filmen.