Sök pressmeddelanden

- en lättillgänglig hemsida om ett miljövänligare liv på sjön
Det har tidigare varit svårt att hitta samlad information om vad båtägare kan göra för att minska påverkan på havsmiljön. Ett flertal organisationer arbetar med frågan i stort som smått och från olika utgångspunkter, men ett större grepp har saknats. Därför lanserar vi nu Båtmiljö.se med information och miljövänliga tips och idéer för båtlivet.

Båtmiljö.se är ett samarbete mellan stiftelsen Baltic Sea 2020, Världsnaturfonden WWF och Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län. Ambitionen har varit att skapa en trovärdig och oberoende webbplats som ska vara lättillgänglig och ge praktisk och konkret vägledning om vad konsumenter och producenter själva kan göra för att skona vår havsmiljö.

 Så här säger initiativtagarna till Båtmiljö.se om varför de står bakom sidan:

Conrad Stralka, Verksamhetschef på Baltic Sea 2020
- Baltic Sea 2020 stödjer hemsidan Båtmiljö.se för att viktig information om miljöhänsyn till sjöss skall kunna samlas på ett ställe och göras tillgänglig för båtfolk i hela Sverige. Baltic Sea 2020 hoppas att hemsidan kommer att bli välbesökt och att den kan bidra till att miljöengagemanget ute till havs ökar.

Åsa Andersson, Chef för Svensk Natur och Östersjön på Världsnaturfonden, WWF
- WWF har länge arbetat för ett friskare Östersjön. För att komma tillrätta med Östersjöns miljö behövs både av regler och frivilliga åtaganden. Båtmiljö.se handlar om att informera båtfolket så att de kan agera på ett sätt som inte skadar vår havsmiljö. Det är den perfekta platsen för båtfolk som vill dra sitt strå till stacken för ett välmående Östersjön.

Lena Nyberg, VD Skärgårdsstiftelsen
- För Skärgårdsstiftelsen är det helt naturligt att vara med och ta ett initiativ som Båtmiljö.se. Vi ser dagligen hur miljö- och båtlivsfrågorna hör ihop med vårt arbete. Vi hoppas nu att satsningen Båtmiljö.se ska leda till ökad tillgänglighet och kunskap, och därmed inspirera till ett aktivt miljöintresse inom båtlivet.

Läs mer om ren båtbotten, marin nedskräpning, LOVA-bidrag, hålltankstömning och mycket mer på Båtmiljö.se ?Där finns även fina pressbilder att ladda ned.

 Mer information
Anna Ehn, Redaktör Båtmiljö.se, anna.ehn@skargardsstiftelsen.se

Maria Maandi, Informations & Evenemangsansvarig Baltic Sea 2020, maria.maandi@balticsea2020.org Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Mattias Rust, Marinbiolog och Sjöfartsansvarig WWF, mattias.rust@wwf.se Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Ulrika Palmblad, Informationsansvarig Skärgårdsstiftelsen, ulrika.palmblad@skargardsstiftelsen.se Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 Båtmiljö.se, ett samarbete mellan Baltic Sea 2020, Världsnaturfonden WWF och Skärgårdsstiftelsen