Författare: BalticSea2020
Publicerad år: 2013

Den andra vgenÅr 2007 startade BalticSea2020s stora medieprojekt The Baltic Sea Media Project. Projektet är initierat av Folke Rydén och Mattias Klum som under tio år ska producera fem dokumentärer och en långfilm samt ta fram ett interaktivt utbildningsmaterial för pedagoger, lärare och elever i regionen runt omkring Östersjön. Fram till idag har över 25 000 filmer med tillhörande studiematerial beställts av skolor i landet.

Baltic Sea Media Project är BalticSea2020s största medieprojekt där filmmakaren och frilansjournalisten Folke Rydén och filmaren och fotografen Mattias Klum arbetar med en av de mest långsiktiga journalistiska film- och mediesatsningarna hittills i Sverige. Fram till idag har tre dokumentärer med tillhörande studiematerial och en långfilm producerats. Studiematerialen är baserade på dokumentärerna Alla Torskar (2009), som fokuserar på överfiskningen i Östersjön, Vårt Grisiga Hav (2011) som tar upp problemen med den industriella köttproduktionen som övergöder Östersjön och Den Andra vågen (2013) som handlar om hur moderna miljögifter påverkar djur och människor runt Östersjön. Materialet vänder sig till elever från 12 år, men kan används ända upp i gymnasienivå.

Filmerna med studiematerial går att kostnadsfritt beställa via www.utbudet.se och sedan i somras har över 25 000 DVD:er beställts av skolor i landet. En nyhet för i år är att även skolor i Finland har möjlighet att beställa DVDn från Utbudet i Finland.

Samtliga filmer och studiematerial går även att ladda ner från vår hemsida - klicka här.
Där finns också mer information om vårt skolmaterial.

För mer information om projektet Baltic Sea Media Project, klicka här.
Mer information finns också på projektets hemsida, www.saveourbalticsea.com.